Yin/Hatha Yoga

Yin/Hatha Yoga

In deze lessenreeksen worden de twee complementaire yogastijlen gecombineerd: Yin Yoga en Hatha Yoga.

Yin Yoga is een heel zachte vorm van Yoga waarbij houdingen 3 tot 5 min. worden aangehouden met als doel de spieren zoveel mogelijk te ontspannen. Door deze totale ontspanning van het lichaam tijdens de houding wordt er dieper ingewerkt op fascia, pezen, ligamenten en kraakbeen. Dit houdt de gewrichten soepel en sterk en bepaalt mee hoe fit je je voelt. Blokkades, zowel fysiek als emotioneel, kunnen worden losgemaakt en zo ontstaat er meer ruimte voor bewegingsvrijheid en zachtheid. Je leert de grenzen van je lichaam beter kennen alsook ze respecteren. Het is een ervaring van stilte en voelen in de diepere lagen van je lichaam. Geduld wordt een deugd. Yin Yoga harmoniseert de energieflow in je lichaam. Vanuit de rust en ontspanning stroomt er nieuwe energie doorheen het lichaam.

Hatha Yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. Het is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van meer krachtige lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama). Er is een voortdurende afwisseling tussen inspanning en ontspanning.

Hatha Yoga zorgt voor evenwicht tussen de tegenpolen zon (ha) en maan (tha). Ervaar meer innerlijke kracht, balans en concentratie.

 

Praktisch

Waar

De Nesterij Yoga Studio Oudenaarde

Data

Woensdag 9u30 tot 10u45 (reeksen alsook losse lessen mogelijk)

Tijdens schoolvakanties geen groepslessen.

 

Meer info of reserveer
    Of bel naar 0468 19 32 20